Leegstandsloket. Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

 1. Home

Actueel

Hieronder vind u nieuws uit de sector:

 • Deventer wil leegstand kantoren aanpakken
  Het bestuur van de gemeente Deventer steunt een plan van de lokale PvdA om leegstand van kantoorruimte aan te pakken. - Deventer wil leegstand kantoren aanpakken
 • Ook Tilburg gaat eigenaren leegstaande kantoren en winkels beboeten
  Meldingsplicht voor leegstaande panden in bepaalde gebieden - Na Amsterdam wil ook Tilburg eigenaren leegstaande kantoren en winkels beboeten
 • Leegstandverordening Amsterdam definitief
  De gemeente Amsterdam kondigde begin dit jaar aan een leegstandverordening in te zullen voeren. De veel besproken leegstandverordening van de gemeente Amsterdam is nu definitief en treedt op 1 juli 2011 in werking.
 • Ministerie van Infrastructuur en Milieu: Fiscale maatregelen en plannen van aanpak leegstand kantoren
  Minister Schultz van Haegen informeert de Tweede Kamer, mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en de staatssecretaris van Financiën, over de fiscale maatregelen en plannen om de kantorenleegstand aan te pakken
 • Leegstand raakt financiële sector
  Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over de problemen op de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed die volgens DNB de financiële sector kunnen raken. Met name de toenemende leegstand in de kantorenmarkt zorgt voor druk op de waarderingen van dit type vastgoed. Die vrees uit DNB in haar vandaag gepubliceerde Overzicht Financiële Stabiliteit in Nederland (OFS), de halfjaarlijkse analyse over de stand van zaken van de financiële markten in Nederland.
 • Risico’s zeer groot voor eigenaren van leegstaande kantoorpanden
  Hoewel een leegstaand gebouw een verminderd schaderisico suggereert, blijkt de praktijk anders te zijn, zo stelt Aon. Door het uitblijven van huurpenningen wordt soms minder aandacht aan het pand besteed. Zo kunnen de leidingen van een onverwarmd gebouw springen in een vorstperiode als de cv- en waterleidingen niet zijn afgesloten. Ook de sociale controle neemt af bij het uitblijven van bewoning. Inbrekers en vandalen kunnen hierdoor vaak ongemerkt hun gang gaan in leegstaande panden. In alle gevallen kunnen de financiële gevolgen voor de eigenaar enorm zijn. Om leegstand te voorkomen zijn antikraak en andere vormen van professioneel leegstandbeheer voorbeelden van te nemen maatregelen.
 • VNG presenteert handreiking ‘leegstand te lijf’
  Op woensdag 30 maart presenteerde Kees Jan de Vet, lid van de directieraad van de VNG, tijdens het symposium ‘Gebouw zoekt vrouw’ de handreiking ‘leegstand te lijf’. In de handreiking staan verschillende instrumenten beschreven waarmee gemeenten leegstand kunnen aanpakken. Het nieuwste instrument, de leegstandverordening, is als modelverordening in de handreiking opgenomen.
 • ABN Amro: Leegstand kantoren loopt nog sneller op
  De leegstand onder kantoren zal nog sneller oplopen dan vooraf is aangenomen. Waarschijnlijk al in 2015 zal circa een kwart van de kantoren in Nederland leeg komen te staan. Nu staat ongeveer 14% leeg. De bank vreest dat dit percentage de komende jaren alleen maar zal toenemen. Behalve het nieuwe werken, zal ook de verwachte inkrimping van het ambtenarenapparaat de leegstand fors doen versnellen. Vooral de regio Den Haag zal te maken krijgen met zeer hoge leegstand. Dat schrijft het Financiële Dagblad vrijdag op basis van een rapport van ABN Amro.
 • Archief

Nieuws over leegstand
bron: Google Nieuws* Wie is verantwoordelijk voor leegstand winkels? - Ermelo van Nu
* Leegstand in binnenstad toegenomen - Den Helder Actueel
* Vastned in gesprek over leegstand in Parijs - Beurs.nl
* Vastgoeddeskundige zoekt oplossingen voor leegstand - WOS.nl
* Waalwijk pakt leegstand in centrum aan: op zoek naar nieuwe invulling - BD.nl
* Barneveldse school kampt met ruimtegebrek n 'leegstand' - Barneveldse Krant
* Enqutes om het centrum van Waalwijk nieuw leven in te blazen - BD.nl
* Leegstand in Geldrop: wel zorgen, geen oplossingen - Studio040
* Hengelose ondernemers bestrijden leegstand met enthousiasme | Videodossier Hengelo - Tubantia
* Pleidooi voor boete bij leegstand winkelpanden - DePuttenaer.nl
* Socialistische jongeren in actie tegen leegstand - RN7
* Leegstand winkelcentra biedt ruimte voor woningbouw - Vastgoedmarkt
* Forse oppepper voor Notaris Oostingstraat in Emmen: leegstand weg - Dagblad van het Noorden
* OOG vraagt naar leegstand Wheme Groenlo - Groenlose Gids
* Creatieve Leidse winkeliers gaan leegstand Haarlemmerstraat te lijf - Unity Nu